Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Ενθουσίασε η ομιλία της ψυχολόγου Έλλης Φρεγγίδου στο Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς


Με μεγάλη συμμετοχή και αμείωτο το ενδιαφέρον από πλευράς του κοινού ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016, η πρώτη ενημερωτική συνάντηση-ομιλία που διοργάνωσε το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς με συντονίστρια τη συνεργάτιδα του Λ.Ε.Κ., ψυχολόγο και Επιστημονικά υπεύθυνη της Σχολής Γονέων Ι. Μητρόπολης Κιλκίς, Έλλη Φρεγγίδου.

Το πάντα επίκαιρο θέμα της ομιλίας, «Ψυχοσεξουαλική Διαπαιδαγώγηση Παιδιών και Εφήβων» υπήρξε εξαιρετικά ενδιαφέρον, με την ομιλήτρια να κρατά σε εγρήγορση το ακροατήριο με την άρτια επιστημονική της κατάρτιση, τα παραδείγματα και τις αναφορές της.

Η κ. Φρεγγίδου μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα και τη σημασία της ορθής σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης σε παιδιά και εφήβους με βάση το γνωστικό και συναισθηματικό τους επίπεδο, στην αναγκαιότητα μιας καλής και ειλικρινούς σχέσης επικοινωνίας γονιού-παιδιού, καθώς και στο ζήτημα της πρόληψης, εστιασμένο στο τρίπτυχο επικοινωνία, ενημέρωση, αποδέσμευση από τα ταμπού του παρελθόντος.


Ακολούθησαν ερωτήματα, σχόλια και ανταλλαγή απόψεων.

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.

Το θέμα της επόμενης ομιλίας όπως και η ημερομηνία διεξαγωγής της, θα ανακοινωθούν προσεχώς.