Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Ομιλία της Κιλκισιώτισσας ψυχολόγου Έλλης Φρεγγίδου με θέμα, “Γονείς και Εκπαιδευτικοί: Συνεργάτες ή Αντίπαλοι;”

Με στόχο την ενδυνάμωση των δεσμών της οικογένειας, αλλά και την προάσπιση της ψυχικής υγείας, το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς διοργανώνει για την περίοδο 2016-2017 κύκλο ενημερωτικών συναντήσεων/ομιλιών, με συντονίστρια τη συνεργάτιδα του Λ.Ε.Κ., ψυχολόγο και Επιστημονικά υπεύθυνη της Σχολής Γονέων Ι. Μητρόπολης Κιλκίς, Έλλη Φρεγγίδου.

Η δεύτερη συνάντηση, που υλοποιείται με τη συνεργασία του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 με ώρα έναρξης τις 7 μ.μ., στο χώρο του Λ.Ε.Κ. (Μητροπόλεως 11) και με θέμα “Γονείς και Εκπαιδευτικοί: Συνεργάτες ή Αντίπαλοι;”

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Στην ομιλία, που απευθύνεται σε γονείς παιδιών και εφήβων, εν δυνάμει γονείς και εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα γίνει αναφορά στην επίδραση γονιών και εκπαιδευτικών σε ζητήματα συμπεριφοράς, συναισθηματικής ωρίμανσης και εξέλιξης του παιδιού. 


Επίσης, θα αναλυθούν οι λόγοι για τους οποίους γονείς, παιδαγωγοί και παιδιά έρχονται, συχνά, σε αντιπαλότητα και δεν καταφέρνουν να συσχετιστούν αρμονικά. Παράλληλα, θα διευρευνηθούν τα όρια της κάθε ομάδας, οι δυνατότητες αλληλοσυμπλήρωσης και συνεργασίας.

Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει ανταλλαγή απόψεων με το κοινό, ερωτήσεις και σύντομες τοποθετήσεις.